Do słoika i butelki

Wydawnictwo: Jedność
Autor: Barbara Torresan
ISBN: 9788379718023
Format: 195 x 240 mm
Liczba stron: 224
Wydanie: grudzień 2019r.
Oprawa: miękka

Pyszne nalewki i przetwory z owoców i warzyw

To niezwykle praktyczna i kolorowa książka kucharska, w której na 500 zdjęciach krok po kroku pokazano podstawowe techniki i najlepsze przepisy na przetwory w słoiczkach. Wspaniałe fotografie zrobione zostały z góry. Przy przepisach zamieszczono też fotograficzne mapy składników: wystarczy spojrzeć na zdjęcia, aby już na pierwszy rzut oka przekonać się, co jest potrzebne do przygotowania zamkniętych w słoikach i butelkach pyszności i śledzić kolejne etapy perfekcyjnego wykonania przepisu.

Na początku książki znajduje się cenne wprowadzenie poświęcone podstawowym technikom wyparzania słoiczków i przechowywania w nich przetworów, bez narażania się na ryzyko ich zepsucia. Dalej są 3 rozdziały: przetwory warzywne, słodkie konfitury i nalewki. Każdy rozdział opatrzono bogatym wstępem zawierającym informacje o cechach charakterystycznych, właściwościach i zastosowaniu produktów, które są potrzebne do wykonania podanych przepisów na weki.

Przepisy są przystosowane do użytku domowego. Podane ilości składników pozwalają na przygotowanie 4–6 słoiczków mieszczących po 150 g przetworów warzywnych i 250 g owocowych weków. Z kolei w przypadku nalewek najwygodniej jest sięgnąć po butelki o pojemności 1 litra.

Wstecz

Lokalizacja

Newsletter

Korzystając z newslettera Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku z (np. wysłaniem zapytania przez newsletter) . Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne do przetworzenia zapytania. Zostałem poinformowany, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych , możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest firma: NOTUS Hurtownia Książek Katolickich
25-324 Kielce, ul. Legnicka 28

Kontakt

NOTUS Hurtownia Książek Katolickich
25-324 Kielce, ul. Legnicka 28

Numery telefonów:

41 369 17 60
508 493 634