Jarska kuchnia Siostry Anieli
Wydawnictwo Salwator
Autor: s. Aniela Garecka SDS
ISBN: 978-83-7580-340-2
Format: 180x150mm
Liczba stron: 152
Poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli. znajdziesz w nim:
1. sałatki i surówki;
2. przepisy na wyśmienite gołąbki;
3. potrawy z makaronów i ryżu;
4. domowe kluski, kopytka i pierogi;
5. placki ziemniaczane;
6. omlety i pasty;
7. domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone).
Ponadto dowiesz się:
* co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje?
* jak odróżnić jajko gotowane od surowego?
* co zrobić, by jajecznicy było “więcej”, a białko ubite na sztywna pianę?
* Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości?
* co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił?
* czy czerstwy chleb da się “odświeżyć”?
* co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce?
* jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy
WSZYSTKIE PRZEPISY i PORADY UŻYTECZNE W KAŻDYM DOMU I PRZY KAŻDYM POSIŁKU
Wstecz