Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej
Wydawnictwo: M
Autor: Maria Brzegowy, Katarzyna Turek, Magdalena Maciejewska-Cebulak
ISBN: 978-83-8021-208-4
Format: 165X220 mm
Stron: 256
Wydanie: lipiec 2018r.
Oprawa miękka
Książka z serii „Smaki Zdrowia” poświęcona odżywianiu w kontekście chorób nowotworowych. Pierwsza część książki dotyczy profilaktyki antynowotworowej – co jeść, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania. Druga jest wsparciem dla osób już chorych onkologicznie, zarówno jeśli chodzi o wzmocnienie organizmu, jak i odżywianie w dolegliwościach często towarzyszących nowotworom i ich leczeniu np. wymioty, biegunki, zaburzenia smaku itp.
Wszystkie wskazania poparte są l icznymi przepisami, oraz gotowymi jadłospisami dla osób zmagających się z określonymi dolegliwościami. Wszystko zgodne z z zaleceniami międzynarodowych instytucji zajmujących się leczeniem żywieniowym.